Dum, dummare, dummast....

Fem månader har svenska bilägare på sig att besikta bilen, FEM hela månader! I vårat fall med en trea som slutsiffra januari till maj. 31 maj de e idag de...! Har vi nu under denna långa till som nästan når upp till ett halvår fixat de? Nej, de har vi inte. Så nu sitter ja här bitter å lite smått irriterad över att körförbud gäller från och med kl 24 inatt på vår pärla endast på grund av vår dumhet :(

Första bästa tiden var i mitten på juni i Avesta, jippi! Nu har vi nog bestämt oss för att stiga upp före tuppen imoron för en heldag på besiktningen i Upplands Väsby, där har dom drop in. Damen ja pratade me tyckte de va bäst om vi var där senast kl 06:00 för att få en bra kölapp å de vill man ju ha. En så där 30-40 bilar brukar de va runt halv 7 sa hon. Funderar på att slå upp tältet redan ikväll ;)

Nog me bekymmer! Ja hade min bästa morsdag hittillt i söndags :) Ja fick ett fint halsband av Kristoffer i silver me en liten nyckel å ett hjärta på, så fint! Helt oplanerat åkte vi till Parken zoo i Eskilstuna. De va så mysigt å härligt. Å så här i början på säsongen e de betydligt mindre folk också så vi slapp tränga oss fram överallt. Kunde inte ha blivit bättre :)

Snart kan de nog bli ett besök till lilla Vendela också :) Vi lyckades bli snoriga så vi vågade oss inte dit, vi var nog inte välkommna heller för den delen, haha! Vill inte ge fröken en förkylning som välkommen till världen present. Men vi har sett henne live iaf, i dörröppningen när vi lämnade lite kläder. Så liten å söt :)
Man glömmer hur små dom är....tiden går så fort. Inte bra när de gäller bilbesiktningstider....

Hej hopp!

Välkommen till världen Vendela!

Nu e hon här :) Lilla Vendela föddes den 24 maj, 3600 gram nånting å 48 lång. Allt gick bra me både mamma Jenny å Vendela trots att de blev kejsarsnitt så ja e så lättad. Alltid lite läskigt när de e snitt.

Så idag har Rasmus å ja varit i Hälla å shoppat bebiskläder. Det blev en vit klänning med blommor på, en Rolling stones t-shirt å ett par jeans. Ja kände behovet av att rocka till lilla fröken :) Hon kommer bli så cool :) Nu e de bara vänta på att få träffa damen i fråga, ja kan inte låta bli att längta alldeles förskräckligt men ja har bestämt mig för att inte ringa å tjata. Finns inge jobbigare! Så ja väntar snällt på en inbjudan :)

I lördags var pappa Kristoffer lite sjuk. Huvudvärk å illamående. Vet inte va de kom från, kan de ha varit spriten han drack dagen innan?!?! Ja bestämde mig för att ta barnen till Fyrishov äventyrsbad i Uppsala. En stor utflykt med två små barn vill ja lova. Ja va alldeles nervös, haha! Har aldrig varit i badhuset med båda själv så de var intressant att se hur de skulle sluta. Med inställningen att de värsta som kan hända e att vi får åka hem igen gav vi oss av.
Rasmus var helt livrädd, kändes som ja skulle få ta ut hans naglar me pincett ur mitt gäddhäng så ja behövde inte oroa mig för att han skulle springa bort direkt. Gustav skötte sig utmärkt :) De hade inte kunnat gått bättre! Efter ett tag så vågade Rasmus sig ner i poolen så vi hade riktigt kul! Kände mig så glad på hemvägen efter en lyckad dag! Har ja klarat båda kidsen i ett stort äventyrsbad så kan vi göra vad som helst. Inget kan stoppa mig nu ;)

I söndags var vi å fiskade i Åkers Styckebruk. Vi grillade korv för nån fisk ville inte bli lunch. Trots att vi inte fick nån fisk så va de kul. Vi såg en orm iaf, de räckte bra för Gustav :)

Nu ska ja peta i mig lite lunch sen blir de en promenad till dagis för att hämta Gusten.

Tjing tjohoo!


"Jag behöver en ny vattenpistol faktiskt"

Idag har ja skämt bort min son! Vi skulle bara en sväng till Maxi å skaffa lite käk å så hitta han en vattenpistol. Som tur va kosta den 10 kronor så de gick ja me på. Han förklarade för mig att den han har hemma faktiskt e sönder å att han behöver en ny. Självklart tar han hjälp av sina hundvalpsögon som han fått från far sin å då kan man ju bara inte säga nej :)

Sen kom vi till bokavdelningen där han hittade en dinosauriebok som han tydligen också "faktiskt behöver". Vi hade ju tänkt köpa de när han fyller år eftersom han verkligen brinner nå helt sjukt för dom utdöda skräcködlorna. Han blir så lycklig när hans tröja, kalsonger å strumpor med dionosar på e tvättade :) Så en vattenpistol å en bok rikare skuttar han till bilen me en glass i ena handen å en godispåse i andra handen.
Kalla honom bortskämd om ni vill men han e min goa unge som ja får
skämma bort precis hur mycket ja vill ;)

Lillebror nöjde sig alldeles utmärkt me en glass han, smidigt :) Sen får de va slut på köperiet, blir otroligt dyrt om båda ska shoppa loss om ett år eller två. Tänk va dom kan gagga ihop sig om saker som "behövs", haha!

De e så roligt me barn när dom börjar snacka lite mer. Så underbart att höra hur dom förklarar saker å ting. Kristoffer lyssnade på ett program på radio om barn som förklara hur barn blir till.  En liten kille sa typ så här:
- Pappan lägger sig på mamman sen kissar han på sig. Så svider de till lite å sen kommer det ett litet ägg.
Ja tyckte de va så kul! Enkelt men blött säger ja om de :)

För övrigt sitter ja här i soffan å känner mig alldeles lycklig! De har varit en bra dag idag :) Det som fattats e min stora prins. Han e på party me en gammal kollega ikväll. Annars hade dagen varit perfekt men så vitt ja vet e de fredag igen redan om en vecka så då finns chansen till en ännu perfektare fredag :)

Tack å god natt fredagsskratt!





På onsdag smäller de!

Ja kan gå in i vår garderob! Ja kan (utan att snubbla eller trampa på något som gör väldigt ont eller går sönder) lätt komma fram till mina kläder :) De ni! Ja fick för mig att rensa lite där inne så ja slipper bli irriterad när ja ska hämta en tröja tex. Väldigt trevligt! Så nu längtar ja till att få skutta in i garderoben å hämta de ja behöver :) Känns som att overalltiden är över så de får åka ner i källaren....

För övrigt har ja känt mig så knasig dom senaste dagarna. Så där att man vill göra så mycke men inte riktigt har lust me nått å de e inte bra! Va ja än hittar på så blir de tråkigt nästan redan innan ja börjat å gör ja ingenting så känns inte de heller bra.
Idag känns de lite bättre iaf :) Annars hade ja fortfarande snubblat in i garderoben men å andra sidan hade hyllorna också varit prydliga om ja känt mig helt i form....

Idag e de drop in fika på dagis. De e alltid trevligt :) Då får kära lilla Rasmus leka lite på dagis som han så gärna vill. Han blir förbannad varje lämning å hämtning när ja säger att de e dags att gå. Ja tror han kommer trivas otroligt bra där i september :)

Snart får vi en till bebis att gosa me :) De e väl inte helt sant för de e ju Fredrik å Jenny som ska få en liten Vendela men ja har beställt lite mys ;) På onsdag kl 07:00 kommer hon. Väldigt precis! De blir kejsarsnitt eftersom lilla fröken har bestämt sig för att sitta vackert i magen me rumpan ner. Vem vill ligga upp å ner egentligen?!?! Ja håller tummarna för att allt går bra å att Rasmus lilla prinsessa mår prima!

Äntligen!

Sådär mina vänner! Nu har ja äntligen fått tummen ur arslet å målat i hörnet bakom soffan :) De tog bara typ två år. De e ju så när vi renoverar att vi alltid sparar nått litet hörn, där de e lite extra svårt/tråkigt/klurigt att fixa. I de här fallet var de bakom elementrören som går från tak till golv. Helt värdelöst å trixigt att måla, tur att ja hade världens klumpigaste pensel som underlättade jobbet ;) Nu e de iaf gjort så nu återstår bara att se när Kristoffer noterar det hela....spännande! Ja hoppas på idag :)


Vatten i källaren eller?!?!

I lördags var vi i Västerås å köpte lite nya kläder till kidsen. De e som att dom en dag vaknar å har växt nå makalöst under natten. Jeansen e för korta å långärmade tröjor ser ut som T-shirts. Vissa mammor e ju sådär smarta att dom köper lite för stora kläder när dom hittar något på rean men inte ja. Ja väntar in i de sista, tills folk börjar undra om vi har vatten i källaren eller om vi bara tycker de e otroligt snyggt när byxorna inte räcker ner till skorna ;) De knasiga e ju att ja får ryck på folk som har byxor som e för korta, speciellt vuxna människor. För dom har ju antagligen inte växt ur dom utan köpt dom för korta, varför?!?!

Hittade ett par ascoola jeans till Gurra :) Lite smart e ja för dom e uppvikta i benen så då kan han ha dom extra länge :) Bara vika ner lite i taget, fast dom e ju så klart snyggast som dom e nu.
Rasmus fick ett gäng mysbyxor, de går alltid åt. Snart e de tid att hitta sandaler....

I söndags var de kalas för svärfar. Vi passade på att gratulera Rasmus i samma veva eftersom kalaset blev inställt då Kristoffer va magsjuk. De va riktigt härligt att vara lite på landet. Så skönt när barnen kan leka lite hur dom vill, bara skutta runt på gräset utan att bilar å andra faror lurar runt hörnet.

Idag va de sommar :) Så underbart! På eftermiddagen tog ja fram vår giraffpool så att barnen fick plaska lite, väldigt uppskattat! Längtar tills de e sommar på riktigt....

Tjohoo!


Panik för det lilla!

God morgon gott folk!

Efter frukosten blev de krokodiltårar när Gustav skulle lägga sitt dinosauriepussel, en bit fattades :( Hela världen bara rasade samman för pojken, de e ju hans favoritpussel. Så smart som ja e LOVADE ja honom att ja skulle hitta den under tiden han var på dagis. Normalt brukar de inte vara svårare än att den ligger under köksbordet men inte då?!?!
Så nu har ja vänt upp å ner på hela lägenheten, städat varenda liten leksaksvrå. Letat i skor, under soffan å precis överallt om de skulle vara så att lillebror varit i farten. I panik ringer ja till Kristoffer me hopp om att han lagt den på nå bra ställe men nej.
Så va gör ja?!?! Ja tittar en sista gång där ja började, under bordet å vad ligger där om inte den förbaskade pusselbiten! Upp å ner på "fotpinnen" ligger den maskerad å skrattar åt mig!

Vi fick iaf städat bland leksakerna å ja har gjort min älskade kille till den lyckligaste i världen! Känner mig som en alldeles underbar mamma :)

Nu ska ja ta å vända tillbaka på vårt hem....

Myspyshelg å gnällspikar!

Herregud min skapare va gnälligt de ska vara nu för tiden! Vet inte va som flugit i mina små änglar?!?! Ja blir smått frustrerad å vet inte va ja ska göra för att dämpa de som dom besväras av, vad de nu e...?
Rasmus blir ledsen så fort vi kommer hem när ja har planer på att ta de lite lungt. På min kära höft vill pojken sitta mest hela tiden, ja kommer bli sne, haha! Måste vara någon fas, finns visst många efter min forskning på nätet....

De tragiska e att ja själv sitter här å gnäller nu så de e visst ärftligt! Hur länge gnällerier än pågår så e dom alltid mina underbara så änglar :)

I fredags var vi på Wallmans salonger i Stockholm me mina goa svärpäron å Kristoffers två bröder. Blev en övernattning på First Hotel me riktigt god frukostbuffé och halvkroppsmassage på lördagen, LYX! Så nu har dom skämt bort oss ordentligt :) Riktigt lyckat! Helt perfekt hade de blivit om ja inte missuppfattat hela situationen om va ja skulle packa å inte......

I telefonen uppfattade jag att ja inte skulle ta me nån skjorta eller långärmad tröja för de hade Kristoffer me till jobbet men i själva verket va de så att ja skulle ta me en långärmad skjorta för de hade han inte tagit me....! Blev alltså helt bak å fram. Så där står karln redo att byta om till en halvskruttig T-shirt ja lyckats trycka ner i väskan. Blev en rask promenad (vilket innebar håll för oss båda) från gamla stan till gågatan för att fort som fasiken hitta en hyfsad skjorta. Blev ombyte i kassan....
Tillbaka på hotellet står en rom å cola å väntar på mig å en sån har ja aldrig druckit så fort i hela mitt liv för vi va ju lite sena av nån anledning ;)

För övrigt så saknar ja min Jessica å de e inte bra för de lär dröja ett tag innan vi ses igen :( Hade varit bra om ja inte saknat henne redan....
Vi han ju me en hel del när hon va i stan iaf! Så kul att se henne igen. Ibland undrar ja över hur vi lyckas ha de så gott när vi väl ses. De går ju så långt i mellan. Finns många ja träffar betydligt oftare å trots de blir de inte samma kvalitet på upplevelsen eller hur ja ska säga. Ni förstår säkert ;) Måste vara så att vi e förbannat goda vänner helt enkelt :D

RSS 2.0